Основні етапи історії населення Дніпровського Лісостепового Лівобережжя середини VІІ — початку ІІІ ст. до н. е. - Гречко, Д.С. (Археологія і давня історія України, 2021)
Стаття присвячена періодизації етнокультурної історії населення Дніпровського лісостепового Лівобережжя протягом скіфського часу. Запропоновано виділення основних етапів розвитку місцевих племен, які мали свої характерні риси та були обумовлені кардинальними змінами етно-політичної ситуації на теренах Східної Європи. The paper is devoted to the periodization of the ethnic and cultural history of population of the foreststeppe of Dnieper Left Bank area during the Scythian Age.