Семантична інформація та лінгвістичні змінні в інформаційних технологіях - Нечипоренко, О.В.; Верлань, А.А.; Фуртат, Ю.О. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2009)
Розглядаються проблеми представлення неформалізованих процедур в інформаційних технологіях. Неформалізовані процедури визначаються як процедури, які використовують змістовну інформацію, що задається змістом і значенням понять і суджень предметної області. Визначається логіко-лінгвістичний опис предметної області і відповідне йому логіко-семантичне представлення нечіткої системи. Розглядається задача класифікації та структуризації знань. The problems of presentation of the unformalized procedures in information technologies are considered. The unformalized procedures are determined as procedures, which use semantic information which is set by content and meaning of the subject domain’s concepts and arguments. Logical-linguistic description of the subject domain is determined and corresponding logical-semantic conception of the fuzzy system. The task of knowledge classification and structuring is considered.