Схема зв’язку між характеристичними термодинамічними функціями та їх змінними параметрами - Рудницька, Г.А.; Каменська, Т.А. (Украинский химический журнал, 2011)
Запропоновано схему, в якій наочно і логічно поєднані всі характеристичні термодинамічні функції та їх незалежні змінні параметри. Ця схема надає можливість встановлювати математичний зв’язок між характеристичними функціями, визначати їх частинні похідні та повні диференціали, а також записувати інші рівняння, в які входять зазначені термодинамічні характеристики. Предложена схема, где наглядно и логично объединены все характеристические термодинамические функции и их независимые переменные параметры. Эта схема позволяет устанавливать математическую связь между характеристическими функциями, определять их частные производные и полные дифференциалы, а также записывать другие уравнения, в которые входят указанные термодинамические характеристики. The scheme which logically combines all characteristic thermodynamic functions and their variable parameters has been proposed. This scheme enables to describe the mathematical relation between the characteristic functions, allows to determine their partial derivatives, complete differential and to write other equations with these thermodynamic characteristics.