Органо-неорганічні композити на основі ізоціанатів та силікату натрію з добавками уретанвмісного олігомеру - Будзiнська, В.Л.; Іщенко, С.С.; Лебедєв, Є.В.; Мужев, В.В. (Украинский химический журнал, 2012)
Проведено синтез уретанвмісного олігомеру з амінними реакційноздатними групами. Створено органо-неорганічні композити на основі одержаного уретанвмісного олігомеру, силікату натрію та ізоціанатів при різному співвідношенні відправних реагентів. Встановлено, що отримані органо-неорганічні композити мають підвищені фізико-механічні характеристики, що пов’язано як з наявністю амінних груп в уретанвмісному олігомері, так і з особливостями формування структури композиту в цілому. Проведен синтез уретансодержащего олигомера с аминными реакционноспособными группами. Созданы органо-неорганические композиты на основе синтезированного уретансодержащего олигомера, силиката натрия и изоцианатов при разном соотношении исходных реагентов. Установлено, что полученные органо-неорганические композиты имеют высокие физико-механические показатели, что связано как с присутствием аминных групп в уретансодержащем олигомере, так и с особенностями формирования структуры композита в целом. The oligomer which contains urethane with presence amines groups was preparation. Organic-inorganic polymer composites (ONC) based on oligomer which contains urethane, sodium of silicate and isocyanates was synthesized. That composites obtained are characterized by high deformation properties. The properties of ONC could be related to specific structure of composite and with presence amines groups in oligomer which contains urethane.