Об одном подходе к расчету переходных процессов в сложных полупроводниковых и сверхпроводниковых вентильных преобразователях - Верлань, А.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2010)
Описаний та проаналізований підхід до розв’язування задач динаміки складних напівпровідникових та надпровідникових вентильних перетворювачів на основі декомпозиції схеми, що розраховується, і застосування інтегральних рівнянь як динамічних моделей утворених лінійних підсхем. Показана ефективність даного підходу, що обумовлена згладжуючими властивостями інтегральних моделей та обчислювальною економічністю відповідних чисельних алгоритмів. An approach to resolving complex semiconducting and superconducting switch converters, based on decomposing the calculated circuit and applying integral equations as the dynamic models for the formed linear subcircuits, is described and analyzed in the article. The efficiency of the given approach, resulting from the smoothing properties of the integral models and computational economy of the corresponding numeral algorithms, is shown.