Синтез слабоагломерованих наночастинок на основі сполук Fe₃O₄ та CoFe₂O₄ з неводних розчинів - Єленіч, О.В.; Солопан, С.О.; Трощенков, Ю.М.; Білоус, А.Г. (Украинский химический журнал, 2012)
Синтезовано нанорозмірні частинки сполук Fe₃O₄ та CoFe₂O₄ зі структурою шпінелі осадженням із неводних розчинів. В якості неводного середовища використано діетиленгліколь (DEG). Проведено кристалографічні, мікроскопічні та магнітні дослідження і зроблено аналіз впливу термічної обробки на розміри наночастинок. Синтезированы наноразмерные частицы соединений Fe₃O₄ и CoFe₂O₄ со структурой шпинели осаждением из неводных растворов. В качестве неводной среды использован диэтиленгликоль (DEG). Проведены кристаллографические, микроскопические и магнитные исследования и сделан анализ влияния термической обработки на размеры наночастиц. In this study we have synthesized nanoscale particles of Fe₃O₄ and CoFe₂O₄ compound with spinel structure by precipitation of oxides from nonaqueous solutions. As a nonaqueous medium used diethylene glycol (DEG). We have investigated crystallographic, microscopic and magnetic features of synthesized particles. Analysis of the influence of heat treatment have been performed on the nanoparticles size.