Биметаллические PdСo/C и PdNi/C электрокатализаторы восстановления кислорода - Кублановский, В.С.; Пирский, Ю.К.; Никитенко, В.Н.; Ткаченко, А.В.; Руденко, К.П. (Украинский химический журнал, 2012)
Пиролитически синтезированы биметаллические PdСo/C и PdNi/C электрокатализаторы восстановления молекулярного кислорода на основе прекурсоров иминодиацетатного комплекса палладия (II) и биядерного гексаметилендиаминтетраацетатного комплекса кобальта (II) или никеля (II) на высокопористом активированном угле СИТ-1. Установлено, что оптимальное содержание палладия в катализаторе составляет 15 % вес. Присутствие кобальта увеличивает, а никеля уменьшает электрохимические характеристики палладиевого углеродсодержащего электрокатализатора Pd/C . Синтезовано біметалічні РdCо/C і PdNi/C електрокаталізатори відновлення молекулярного кисню на основі прекурсорів імінодіацетатного комплексу паладію (II) і біядерного гексаметилендіамінтетраацетатного комплексу кобальту (II) або нікелю (II) на високопористому вуглеці СІТ-1. Встановлено, що оптимальний вміст паладію в каталізаторі складає 15 % мас. Присутність кобальту збільшує, а нікелю зменшує електрохімічні характеристики паладієвого вуглецьвмісного електрокаталізатора Pd/C. The bimetallic PdСo/C and PdNi/C of molecular oxygen reduction electrocatalysts based on precursors iminodiacetate complex of palladium (II) and binuclear hexamethylenediaminetetraacetate complex of cobalt (II) or nickel (II) inflicted on the high-porous absorbent carbon of SIT-1 have been synthesized. It is set that optimum quantity the Pd relation in a catalyst no more than 15 %. The presence of cobalt increases, and nickel diminishes descriptions of palladium carboncontaining electrocatalyst Pd/C.