Синтез і властивості олігоорганосилоксанів з метакрилатними фрагментами - Бондаренко, П.О.; Ярова, Н.В. (Украинский химический журнал, 2012)
Досліджено синтез олігосилоксанметакрилатів переестерифікацією олігометоксифенілметилсилоксанів 1,2-гідроксиетилметакрилатом. Вивчено залежність властивостей та реакційної спроможності від вмісту метакрилатних фрагментів при різних способах ініціювання полімеризації. Исследован синтез олигосилоксанметакрилатов переэтерификацией олигометоксифенилметилсилоксанов 1,2-гидроксиэтилметакрилатом. Изучена зависимость свойств и реакционной способности от содержания метакрилатных фрагментов при разных способах инициирования полимеризации. Research has been carried out into the synthesis of oligosiloxanemethacrylates through interesterification of oligomethoxiphenylmethylsiloxanes by 1,2-hydroxyethylmethacrylate. Studies have been performed into dependence of properties and reactivity on the content of methacrylate fragments under various ways of polymerization initiation.