Математичне моделювання діяльності фінансово-промислових груп з допомогою систем диференціальних рівнянь що розвиваються - Гаращенко, Ф.Г.; Бойко, Т.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2010)
Робота присвячена побудові математичних моделей діяльності фінансово-промислових структур. В якості останніх виступають системи диференціальних рівнянь, що розвиваються. Це такі системи, що мають переключення і в яких з часом може змінюватися розмірність фазового простору. На прикладі чотирьох етапної моделі фінансового угрупування показано як з’являються такі системи. Подібні економічні моделі останнім часом стають все більш актуальними й потребують детального дослідження. Показано, як можна математично сформулювати (у вигляді оптимізаційних задач) деякі економічні проблеми, відповідь на які надзвичайно важлива для фахівців. Work is sanctified to the construction of mathematical models of activity of financially-industrial structures. As the last the systems of differential come forward that develop. It is such systems which have switching and in which the dimension of phase space can change in course of time. On an example four a stage model of financial groops it is shown as such systems appear. Similar economic models lately become more actual and require the detailed research. It is shown, as possible mathematically to formulate (as optimization tasks) some economic problems, an answer for which is extraordinarily important for specialists.