Українська історія другої половини XVI ст. в «Історії свого часу» Жака-Оґюста де Ту (продовження; з кн. 35–50) - Мушар, Ф. (Сiверянський літопис, 2022)
Продовжуємо публікувати уривки «Історії свого часу» Жака-Оґюста де Ту (1551–1617), які дотичні до історії України: латинський текст із паралельним українським перекладом. Про джерело, його специфіку та принципи публікації див. першу статтю. У цій статті публікуються матеріали, які охоплюють події 1563–1571 рр. In this article, we continue to publish excerpts of the «History of his time» by Jacques-Auguste de Toux (1551–1617), which relate to the history of Ukraine, in the Latin text with a parallel Ukrainian translation. About the source, its specifics and principles of publication, see the first article («Northern Chronicle», № 2 (164), 2022, pp. 4–9). In this article, materials covering the events of 1563–1571 are published.