Математичне моделювання нестаціонарного теплопереносу в тонкій пластині у вигляді кільчастого сектора - Громик, А.П. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2010)
У статті методом інтегральних перетворень розв’язано задачу математичного моделювання нестаціонарних температурних полів в тонких циліндрично-ізотропних пластинах у вигляді кільчастого сектора. Одержано точні аналітичні розв’язки алгоритмічного характеру, зручні для якісного аналізу та числових розрахунків на ЕОМ. Розглянуто випадки симетрії та асиметрії задачі теплопровідності відносно серединної площини пластини з урахуванням поведінки коефіцієнтів теплообміну з бічних поверхонь пластини. In this article by the method of integral transformations the task of mathematical design of the unstationary temperature fields is untied in cylinder-izotrophic plates as an unlimited ring-shaped sector. The exact analytical upshots of algorithmic character are got, comfortable for the highquality analysis and numerical calculations on COMPUTER. The cases of symmetry and asymmetry of task of heat conductivity are considered in relation to the middle plane of plate taking into account the conduct of coefficients of heat exchange from the lateral surfaces of plate.