ЯМР-спектральне та рентгеноструктурне дослідження координаційних сполук цинку з похідними 3-(2-піридил)-1,2,4-триазолу - Хоменко, Д.M.; Дорощук, Р.O.; Лампека, Р.Д. (Украинский химический журнал, 2012)
Определена кристаллическая структура двух координационных соединений цинка с амидом и этиловым эфиром 5-(2-пиридил)-1,2,4-триазолилуксусной кислоты. На основе данных ЯМР-спектров, записанных при пониженных температурах, сделаны выводы о возможной структуре полученных комплексов в растворе. Встановлено кристалічну структуру двох координаційних сполук цинку з амідом та етиловим ефіром 5-(2-піридил)-1,2,4-триазолілоцтової кислоти. На основі даних ЯМР-спектрів, записаних при понижених температурах, зроблено висновки щодо можливої будови отриманих комплексів у розчині. Crystal structure of two coordination compounds of zinc with 5-(2-pyridyl)-1,2,4-triazolylacetic acid ethyl ether and amid has been studied. Probable structure of obtained compounds in methanol solution were founded by means of low temperature NMR-spectroscopy.