Каталітичні властивості Ni-вмісних композитів на основі стабілізованого ZrO₂ в процесі парової конверсії метану - Чедрик, В.І.; Бобир, Н.І.; Орлик, С.М.; Васильєв, О.Д. (Украинский химический журнал, 2012)
Досліджено каталітичні властивості Ni-вмісних композитів на основі стабілізованого діоксиду цирконію в процесі парової конверсії метану. Активність композитів визначається їх складом (вміст Ni — 20–40 %) та природою стабілізуючої добавки (Y₂O₃, Sc₂O₃, Sc₂O₃-CeO₂). Введення до складу композиту Ni/ScCeSZ промоторів (Pt, Pd) підвищує його активність та сіркостійкість. Исследованы каталитические свойства Ni-содержащих композитов на основе стабилизированного диоксида циркония в процессе паровой конверсии метана. Активность композитов определяется их составом (содержание Ni — 20–40 %) и природой стабилизирующей добавки (Y₂O₃, Sc₂O₃, Sc₂O₃-CeO₂). Введение в состав композита Ni/ScCeSZ промоторов (Pt, Pd) увеличивает его активность и сероустойчивость. Catalytic properties of Ni-containing composites based on stabilized zirconia in steam conversion of metane are studied. Activity of catalysts is caused by their composition (Ni content — 20–40 %) and nature of the stabilizing additive (Y₂O₃, Sc₂O₃, Sc₂O₃-CeO₂). Introduction of promoters (Pt, Pd) in structure of composite Ni/ScCeSZ causes increase in its activity and sulphur resistance.