К расчету коэффициентов активности в водных растворах электролитов - Гусейнов, Р.М.; Карибов, М.Р. (Украинский химический журнал, 2012)
С учетом энергий кулоновского притяжения, борновского отталкивания электронных оболочек ионов и с использованием основных положений теории Дебая–Хюккеля получено термодинамическое уравнение для вычисления коэффициентов активности в водных растворах электролитов. З ураxуванням енергій кулонівського тяжіння, борновського відштовхування електронних оболонок іoнів і з використанням основних положень теорії Дебая–Хюккеля отримано термодинамічне рівняння для обчислення коефіцієнтів активності у водневих розчинах електролітіов. Taking into account Kulon attraction and Born energy particles repulsion and using the main principles of Debay-Khyukkel theory a thermodinamic equation for calculating coefficients of electrolytic activity in water solutions is obtained.