Моделювання дифузійних процесів та його реалізація методом внутрішньої точки - Щирба, О.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2010)
Проблеми ідентифікації функціональних параметрів дифузійних процесів, які описують екозабруднення річки, зводяться до задач лінійного програмування великої розмірності, які вирішуються за допомогою чисельних методів внутрішньої точки з використанням умов оптимальності Каруша-Куна-Таккера. Problems of identification of functional parameters of diffusion processes, that describe river pollutions, are reduced to linear programming problems of large dimension, that are solved by implementation of numerical interior point methods with Karush-Kuhn-Tucker optimality conditions.