Моделювання хвильових та турбулентних процесів у плазмі ближнього космосу (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 19 жовтня 2022 р.) - Черемних, О.К. (Вісник НАН України, 2022)
У доповіді наведено найважливіші результати, отримані останнім часом в
Інституті космічних досліджень НАН України та ДКА України з моделювання колективних процесів у плазмі ближнього космосу. Окреслено низку
математичних проблем, які потрібно розв’язати для опису спостережуваних явищ і подальшого планування космічних експериментів. The report presents the most important results obtained recently at the Space Research Institute of the National Academy
of Sciences of Ukraine and State Space Agency of Ukraine on the modeling of collective processes in near-space
plasma. An array of mathematical problems that need to be solved for the description of observed phenomena and further
planning of space experiments are outlined.