Олександр Сергійович Давидов. Життя і творчість (до 110-річчя від дня народження) - Загородній, А.Г.; Локтєв, В.М. (Вісник НАН України, 2022)
26 грудня виповнюється 110 років від дня народження всесвітньо відомого
радянського і українського фізика-теоретика, Героя Соціалістичної Праці
(1982), лауреата Ленінської премії (1964), Державної премії УРСР в галузі
науки і техніки (1969), заслуженого діяча науки і техніки УРСР (1972), багаторічного директора Інституту теоретичної фізики АН України
(1973—1988) академіка АН України Олександра Сергійовича Давидова. Його авторству належить кілька видатних наукових результатів, які у
світовій літературі визнано класичними, названо його ім’ям і які увійшли до багатьох підручників. December 26 marks the 110th anniversary of the world-famous Soviet and Ukrainian theoretical physicist, Hero of Socialist
Labor (1982), laureate of the Lenin Prize (1964), State Prize of Ukrainian SSR in the field of science and technology
(1969), honored worker of science and technology of Ukrainian SSR (1972), the long-term director of the Institute
for Theoretical Physics of the Academy of Sciences of Ukraine (1973-1988), Academician of the Academy of Sciences of
Ukraine Oleksandr S. Davydov. He is the author of several outstanding scientific results, recognized as classical in world
literature, named after him and included in many textbooks.