Вітчизняна гіроскопія на зламі тисячоліть (до 100-річчя від дня народження академіка НАН України В.М. Кошлякова) - Луковський, І.О.; Макаров, В.Л.; Новицький, В.В.; Тимоха, О.М. (Вісник НАН України, 2022)
21 грудня виповнюється 100 років від дня народження відомого математика і механіка, фахівця в галузі аналітичної механіки твердого тіла i теорії гіроскопів, лауреата Державної премії СРСР у галузі науки і техніки
(1976), заслуженого діяча науки і техніки України (2003), лауреата іменних премій НАН України: імені М.М. Крилова (1987) та імені М.О. Лаврентьєва (2003), завідувача відділу аналітичної механіки Інституту математики НАН України (1965—2003), доктора фізико-математичних наук (1961), професора (1966), академіка НАН України (1992) Володимира Миколайовича Кошлякова. December 21 marks the 100th anniversary of famous mathematician and mechanics scientist, specialist in analytical
mechanics of solids and the theory of gyroscopes, laureate of the State Prize of the USSR in the field of science and technology
(1976), honored worker of science and technology of Ukraine (2003), laureate of nominal prizes of the NAS of
Ukraine named after M.M. Krylov (1987) and M.O. Lavrentiev (2003), head of the Analytical Mechanics Department
at the Institute of Mathematics of the NAS of Ukraine (1965-2003), Doctor of Physical and Mathematical Sciences
(1961), Professor (1966), Academician of the NAS of Ukraine (1992) Volodymyr M. Koshlyakov.