Внесок В. І. Вернадського в кристалохімію - Гладишевський, Р.Є.; Волков, С.В. (Украинский химический журнал, 2013)
Видатний природознавець і мислитель, основоположник геохімії, біогеохімії, радіогеології та інших наук, а головне, вчень про біосферу і ноосферу, академік В.І.Вернадський, чиє 150-річчя з дня народження ми відзначаємо сьогодні, був ще й організатором багатьох академічних установ Росії, СРСР, України, у тому числі в 1918 році і Академії наук України.