Розвиток генетики в Національній академії наук України (до 90-річчя від часу заснування Української академії наук) - Кунах, В.А. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2008)
Наведено головні напрями і основні здобутки генетичних і генетико-селекційних досліджень у системі закладів НАН України від часу її заснування у 1918 р. Проаналізовано наукову і науково-організаційну діяльність деяких наукових закладів і провідних генетиків і селекціонерів та їхній внесок у розвиток світової науки. Приведены главные направления и основные достижения генетических и генетико-селекционных исследований в системе учреждений НАН Украины со времени ее образования в 1918 г. Проанализированы научная и научно-организационная деятельность некоторых научных учреждений и ведущих генетиков и селекционеров и их вклад в развитие мировой науки. Major trends and principal achievements of the genetic and genetically breeding investigations within the system of NAS of Ukraine since its establishment in 1918 have been presented. Scientific and research-organizational activities of some scientific institutions and leading geneticists and breeders as well as their contribution to the advancement of the world science were analyzed.