Дослідження електрофізичних властивостей систем Li₀.₅₋ᵧNaᵧLa₀.₅TiO₃ та Li₀.₅₋ᵧNaᵧLa₀.₅•{Nb,Та}₂O₆ - Кобилянська, С.Д.; В’юнов, О.І.; Білоус, А.Г. (Украинский химический журнал, 2013)
Показано, що в системах Li₀.₅₋ᵧNaᵧLa₀.₅•Nb₂O₆ та Li₀.₅₋ᵧNaᵧLa₀.₅•Tа₂O₆ не спостерігається перколяційний механізм дифузії іонів літію. Досліджено структурні особливості та електрофізичні властивості інтеркальованих літієм Li₀.₅La₀.₅TiO₃і Li₀.₅La₀.₅Nb₂O₆ зі структурою дефектного перовскіту. Встановлено, що інтеркальований літій по-різному впливає на величину іонної провідності титан- та ніобійвмісних матеріалів. Визначено, що це пояснюється їх структурними особливостями. Показано, что в системах Li₀.₅₋ᵧNaᵧLa₀.₅•Nb₂O₆ и Li₀.₅₋ᵧNaᵧLa₀.₅•Ta₂O₆ не наблюдается перколяционный механизм диффузии ионов лития. Исследованы структурные особенности и электрофизические свойства интеркалированных литием Li₀.₅La₀.₅Nb₂O₆ и Li₀.₅La₀.₅TiO₃ со структурой дефектного перовскита. Установлено, что интеркалированный литий по-разному влияет на величину ионной проводимости титан- и ниобийсодержащих материалов. Определено, что это объясняется их структурными особенностями. In systems Li₀.₅₋ᵧNaᵧLa₀.₅•Nb₂O₆ and Li₀.₅₋ᵧNaᵧLa₀.₅•Ta₂O₆ no percolation transition is observed. The structural features and electrophysical properties of lithium-conducting compounds having defect perovskite structure based on Li₀.₅La₀.₅Nb₂O₆ and Li₀.₅La₀.₅TiO₃ were studied. Intercalated lithium was found to differently influence ion conductance in titanium- and niobium-containing materials. This difference was found to arise from the structural features of the materials.