Механічні та теплофізичні властивості фумаратвмісних епоксиполіуретанових композиційних матеріалів, наповнених фероценом - Руденчик, Т.В.; Рожнова, Р.А.; Давиденко, В.В.; Демченко, І.Б. (Украинский химический журнал, 2013)
Досліджено теплофізичні та фізико-механічні властивості фумаратвмісних епоксиполіуретанів (ЕПУ). Виявленo залежність цих характеристик від складу композиційних матеріалів, наявності наповнювача та його концентрації. Встановлено, що температура склування та міцність на розрив залежать як від концентрації фероцену в композиції, так і від співвідношення вихідних компонентів при синтезі ЕПУ. Исследованы теплофизические и физико-механические свойства фумаратсодержащих эпоксиполиуретанов (ЭПУ). Обнаружена зависимость этих характеристик от состава композиционных материалов, наличия наполнителя и его концентрации. Установлено, что температура стеклования и прочность при разрыве зависят как от концентрации ферроцена в композиции, так и от соотношения исходных компонентов при синтезе ЭПУ. Thermophysical and physical-mechanical properties of fumarate-containing epoxy-polyurethanes (EPU) are investigated. The dependence of these characteristics on structure of composite materials, presence of filler and its concentration has been bound. It is established that a glass temperature and durability on a rupture depend on the concentration of ferrocene in composition and from relition of starting components at the synthesis of EPU.