Застосування квазісилового алгоритму для генерації динамічних структурних моделей металічних розплавів - Лисовенко, С.О.; Роїк, О.С.; Казіміров, В.П.; Перевертайло, В.М. (Украинский химический журнал, 2013)
Вдосконалено квазісиловий алгоритм для генерації динамічних моделей рідкого стану на основі дифракційних даних. За допомогою розробленого програмного комплексу здійснено моделювання рідких металів із різним типом міжатомної взаємодії. Показано, що структурні моделі розплавів задовільно описують експериментальні криві структурного фактору та коефіцієнти самодифузії. Усовершенствован квазисиловой алгоритм для генерации динамических моделей жидкого состояния на основе дифракционных данных. С помощью разработанного программного комплекса произведено моделирование жидких металлов с различным типом межатомного взаимодействия. Показано, что структурные модели расплавов хорошо описывают экспериментальные кривые структурного фактора и коэффициенты самодиффузии. The quasiforce algorithm for liquids dynamic structure models generation using experimental diffraction data has been improved. By using developed software provided modeling of liquid metals with different types of interatomic interaction. It is was shown that the alloys structure models satisfactorily described experimental structure factors and diffusion coefficients.