Електрохімічне окислення фенолу на допованому діоксиді олова - Коломицев, Д.В. (Украинский химический журнал, 2013)
Встановлено механізм та розраховано кінетичні параметри окислення фенолу на товстих плівках O₂. Показано, що фенол електрохімічно окислюється в адсорбованому стані через феноксі-радикал до гідрохінону, який далі окислюється до хінону — на вольтамперограмі проявляються відповідні анодні та катодний піки. Залежність потенціалу окислення від об’ємної концентрації фенолу пов’язана зі зміною адсорбційної орієнтації фенолу. Проаналізовано вплив природи фонового електроліту на процес окислення. Установлен механизм и кинетические параметры окисления фенола на толстых пленках SnO₂. Показано, что фенол окисляется в адсорбированном состоянии через фенокси-радикал до гидрохинона, который далее окисляется до хинона, что отображается на вольтамперограмме проявлением соответствующих анодных и катодного пиков. Зависимость потенциала окисления от объемной концентрации фенола связана с изменением его адсорбционной ориентации. Проанализировано влияние природы фонового электролита на процесс окисления. There were determined mechanism and kinetic parameters of electrochemical oxidation of phenol on doped tin oxide. Phenol was electrochemically oxidize in adsorbed state to phenoxy-radical and then to hydroquinone, which oxidize to quinone, that appears in CV as anodic and cathodic peaks of current. Dependence of oxidation potential on the volume concentration of phenol is attributed to the change of adsorption orientation of phenol. The nature of supporting electrolyte in electrooxidation process was analyzed too.