Синтез та фiзико-хiмiчнi властивостi 1,8-дизамiщених теобромiну — потенцiйних бiоактивних сполук - Іванченко, Д.Г.; Назаренко, М.В.; Романенко, М.І.; Пахомова, О.О. (Украинский химический журнал, 2013)
Вивченo реакції 8-бромотеоброміну з електрофільними реагентами, які ведуть до отримання 1-заміщених 8-бромотеоброміну. Встановлено, що в реакціях останніх із O-, N-, S-вміщуючими нуклеофілами утворюються відповідні 1,8-дизаміщені гетерофункціональні похідні теоброміну. Изучены реакции 8-бромтеобромина с электрофильными реагентами, которые ведут к получению 1-замещенных 8-бромотеобромина. Установлено, что в реакциях последних с O-, N-, S-содержащими нуклеофилами образуются соответствующие 1,8-дизамещенные гетерофункциональные производные теобромина. The reactions of 8-bromotheobromine with electrophilic reagents have been studied, which result in obtaining of 1-substituted of 8-bromotheobromine. It has been shown, that under the reactions of the latter with O-, N-, S-containing nucleophiles the corresponding 1,8-disubstituted heterofunctional theobromine derivatives are generated.