Клоновое разнообразие партеногенетических видов дождевых червей в фауне Украины - Межжерин, С.В.; Гарбар, А.В.; Онищук, И.П.; Власенко, Р.П.; Жалай, Е.И. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2008)
Установлено, что у партеногенетических дождевых червей A. trapezoides, A. rosea и O. lacteum наивысшее клоновое разнообразие наблюдается у более мелкого A. rosea. У более крупных червей число клонов значительно ниже. Вероятно, это обусловлено большей скоростью метаболических и физиологических процессов, свойственной мелким животным. Встановлено, що у партеногенетичних дощових червів A. trapezoіdes, A. rosea і O. lacteum найвища клонова різноманітність спостерігається у більш дрібного A. rosea. У більш великих червів число клонів значно нижче. Імовірно, це зумовлено більшою швидкістю метаболічних і фізіологічних процесів, властивою дрібним тваринам. It is established, that at parthenogenetic earthworms A. trapezoides, A. rosea and O. lacteum the highest clonal diversity is observed at smaller A. rosea. At larger worms the number of clones considerably below. Possibly, it is caused by the greater rate of metabolic and physiological processes inherent to small animals.