Синтез наночастинок NiFe₂O₄ з неводних розчинів та їх властивості - Єленіч, О.В.; Солопан, С.О.; Білоус, А.Г. (Украинский химический журнал, 2013)
Синтезовано наночастинки сполук NiFe₂O₄ зі структурою шпінелі осадженням із неводних розчинів. Методом ЯМР-спектроскопії розглянуто особливості синтезу наночастинок у розчинах діетиленгліколю. Проведено кристалографічні, мікроскопічні і магнітні дослідження та зроблено аналіз впливу термічної обробки на розміри та властивості наночастинок. Синтезированы наночастицы соединений NiFe₂O₄ со структурой шпинели осаждением из неводных растворов. Методом ЯМР-спектроскопии рассмотрены особенности синтеза наночастиц врастворах диэтиленгликоля. Проведены кристаллографические, микроскопические, магнитные исследования и сделан анализ влияния термической обработки на размеры и свойства наночастиц. In this study nanoparticles of NiFe₂O₄ compound with spinel structure by precipitation from nonaqueous solutions have been synthesized. With the help of NMR spectroscopy, the peculiarities of the formation of nanoparticles in diethylene glycol solutions have been established. The study of crystallographic, microscopic and magnetic properties and the analysis of the influence of heat treatment on the size and properties of nanoparticles have been carried out.