Системи складу Y(Eu)₁₋ₓCeₓBa₂Cu₃Oᵧ та Y(Eu)₁₋ₓCeₓBa₂Cu₄Oᵧ - Недiлько, С.А.; Тимощук, О.Б.; Зенькович, О.Г. (Украинский химический журнал, 2013)
Досліджено системи Y(Eu)₁₋ₓCeₓBa₂Cu₃Oᵧ та Y(Eu)₁₋ₓCeₓBa₂Cu₄Oᵧ (0 ≤ x ≤ 0.5). Визначенo кисневу нестехіометрію одержаних оксидних ВТНП-матеріалів. Вивчено мікроструктуру зразків методом просвічуючої електронної мікроскопії, а також електропровідність зразків. Знайдено залежність надпровідних властивостей від типу заміщуючого атома. Исследованы системы Y(Eu)₁₋ₓCeₓBa₂Cu₃Oᵧ и Y(Eu)₁₋ₓCeₓBa₂Cu₄Oᵧ (0 ≤ x ≤ 0.5). Определена кислородная нестехиометрия полученных оксидних ВТСП-материалов. Исследована микроструктура образцов методом просвечивающей электронной микроскопии. Измерена електропроводность образцов и определена зависимость сверхпроводящих свойств от типа замещающего атома. The samples Y(Eu)₁₋ₓCeₓBa₂Cu₃Oᵧ and Y(Eu)₁₋ₓCeₓBa₂Cu₄Oᵧ (0 ≤ x ≤ 0.5) were synthesized by ceramic technique. The structural parameters, electrophysical properties and oxygen content depend on their composition were study. The electrophysical properties depend on the type of atom REE was investigate dependence of the superconducting properties of the type of substituent defined.