Синтез, реакції та фізико-хімічні властивості похідних β-(3-бензилксантиніл-8)пропіонової кислоти - Александрова, К.В.; Левіч, C.В.; Шкода, О.С. (Украинский химический журнал, 2013)
Розроблено прості препаративні методики синтезу β-(3-бензилксантиніл-8)-пропіонової кислоти, її 7-заміщених, водорозчинних амонійних солей, естерів, гідразиду, іліденгідразидів, N-фенілгідразинокарботіоаміду та продукту його циклізації — 3-бензил-8-[2-(4-феніл-5-тіо-4H-1,2,4-тріазол-3-іл)-етил]ксантину. Структуру синтезованих сполук підтверджено даними елементного аналізу, ¹Н ЯМР-спектроскопії та мас-спектрометрії. Разработаны простые препаративные методики синтеза β-(3-бензилксантинил-8)пропионовой кислоты, ее 7-замещенных, водорастворимых аммониевых солей, эфиров, гидразида, илиденгидразидов, N-фенилгидразинокарботиоамида и продукта его циклизации – 3-бензил-8-[2-(4-фенил-5-тио-4H-1,2,4-триазол-3-ил)этил]ксантина. Структура синтезированных соединений подтверждена данными элементного анализа, ¹Н ЯМР-спектроскопии и масс-спектрометрии. It was developed a simple preparative methods of synthesis of β-(3-benzylxanthinyl-8)propionic acid, its 7-substituted, water-soluble ammonium salts, esters, hydrozide, ylidenhydrozides, N-phenylhydrozinocarbothiomide and product of its cyclisation – 3-benzyl-8-[2-(4-phenyl-5-thio-4H-1,2,4-triazol-3-yl)ethyl]xanthine. The structures of synthesized compounds were proved by the data of elemental analisys, ¹Н NMR-spectroscopy and mass-spectrometry.