Особливості логістичних процесів у воєнний період: проблеми та перспективи розвитку - Озарко, К.С.; Челомбитько, В.В. (Економічний вісник Донбасу, 2022)
У статті сформульовано та обґрунтовано перспективи формування логістичних процесів у воєнний період. Виявлено проблеми логістичних процесів у воєнний період. Вивчено сутність управління ланцюгами постачання. Досліджено переваги та доцільність застосування вітчизняними підприємствами концепції швидкого реагування, що викликано зростанням кількості ускладнених запитів на ринку та нарощуванням рівня конкуренції через імпортування товарів із країн із дешевими ресурсами (сировиною, робочою силою тощо). Запропоновано способи нейтралізування впливу проблемних зон на логістичні процеси у воєнний період. The article formulates and substantiates the prospects for forming logistics processes in the wartime period. The problems of logistics processes during the war period were identified. The essence of supply chain management has been studied. The advantages and expediency of the application of the concept of the quick response by domestic enterprises, which is caused by the increase in the number of complicated requests on the market and the increase in the level of competition due to the import of goods from countries with cheap resources (raw materials, labor, etc.), have been investigated. Methods of neutralizing the influence of problem areas on logistical processes during the war period are proposed.