Формування оксидних сполук у розплавах системи K–Na–Bi–Р–W–O - Теребiленко, К.В.; Мiрошнiченко, М.Ю.; Слободяник, М.С. (Украинский химический журнал, 2013)
Досліджено особливості фазоформування індивідуальних сполук у розплавах системи Na–K–Bi–P–W–O та встановлено області кристалізації KBi(WO₄)₂, Bi₂WO₆ і Na₃Bi(PO₄)₂. Показано ефективність використання суміші фосфатів, вольфраматів натрію та калію для вирощування оксидних сполук з розплавів. Исследованы особенности фазоформирования индивидуальных соединений в расплавах системы Na–K–Bi–P–W–O и установлены области кристаллизации KBi(WO₄)₂, Bi₂WO₆, Na₃Bi(PO₄)₂. Показана эффективность использования смеси фосфатов, вольфраматов натрия и калия для выращивания оксидных соединений из расплавов. The crystallization trends of phosphates and tungstates formation in Na–K–Bi–P–W–O system have been studied. The fields of KBi(WO₄)₂, Bi₂WO₆ and Na₃Bi(PO₄)₂ has been established. The efficiency of molten potassium and sodium phosphates and tungstates application for crystal growth of oxide compounds has been shown.