Метод оптимизации маневров межорбитального транспортного аппарата в сильном центральном гравитационном поле - Ткаченко, Я.В. (Прикладная механика, 2019)
Методика, предложенная в данной работе, позволяет строить оптимальные траектории межорбитального перелета с учетом заданного ограничения на время перехода. Описано метод побудови оптимальних траєкторій міжорбітальних перельотів міжорбітального транспортного апарату з рушійною системою малої тяги. Тестування методу на задачі доставки максимального корисного вантажу з низької монтажної орбіти на орбіту, близьку до геостаціонарної, підтвердило його ефективність.Описано метод побудови оптимальних траєкторій міжорбітальних перельотів міжорбітального транспортного апарату з рушійною системою малої тяги. Тестування методу на задачі доставки максимального корисного вантажу з низької монтажної орбіти на орбіту, близьку до геостаціонарної, підтвердило його ефективність. A method of constructing the optimal trajectories of interorbital flights of the orbital transfer vehicle with a low thrust propulsion system is described. The testing of method confirms its effectiveness for the problem of delivering the maximum payload from the low orbit to the orbit close to the geostationary one.