Анализ напряженного состояния полых ортотропных цилиндров с вогнутым гофрированным поперечным сечением - Рожок, Л.С. (Прикладная механика, 2019)
В данной статье решена задача о напряженном состоянии ортотропного полого цилиндра с поперечным сечением в виде вогнутых соединенных полугофров, находящегося под действием внутреннего давления, в пространственной постановке на основе метода аппроксимации функций дискретными рядами Фурье. В просторовій постановці із застосуванням аналітичних методів відокремлення змінних, апроксимації функцій дискретними рядами Фур'є та чисельного методу дискретної ортогоналізації проведено дослідження напруженого стану порожнистих циліндрів з поперечним перерізом у вигляді увігнутих напівгофрів, що виготовлені з ортотропного та ізотропного матеріалу. Результати розв'язування задачі наведено у вигляді графіків та діаграм розподілу полів переміщень і напружень. Проведено аналіз отриманих результатів.В просторовій постановці із застосуванням аналітичних методів відокремлення змінних, апроксимації функцій дискретними рядами Фур'є та чисельного методу дискретної ортогоналізації проведено дослідження напруженого стану порожнистих циліндрів з поперечним перерізом у вигляді увігнутих напівгофрів, що виготовлені з ортотропного та ізотропного матеріалу. Результати розв'язування задачі наведено у вигляді графіків та діаграм розподілу полів переміщень і напружень. Проведено аналіз отриманих результатів. The made of orthotropic or isotropic material hollow cylinders which the cross sections in the form of the concave semi-corrugations are studied. The stress state in cylinders is investigated in the 3D formulation with use of analytical methods of separation of variables, approximation of functions by Fourier series, and the numerical method of discrete orthogonalization. The data are presented in plots and diagrams of distribution of displacement and stress fields. An analysis of results is given.