Словацька держава 1939-1945 рр. у системі міжнародних відносин - Боровець, І. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2011)
У статті подано характеристику місця й ролі Словацької держави у міжнародних відносинах напередодні та під час Другої світової війни. Виокремлено чотири періоди у проведенні зовнішньої політики Словаччини, проаналізовано особливості словацько-німецьких відносин у кожному з періодів. Висвітлено двосторонні контакти Словацької держави із низкою європейських країн. В статье дана характеристика места и роли Словацкого государства в международных отношениях накануне и во время Второй мировой войны. Выделены четыре периода в проведении внешней политики Словакии, проанализированы особенности словацко-немецких отношений в каждом из периодов. Отражены двусторонние контакты Словацкого государства с рядом европейских стран. In this article discusses the place and a role of the Slovak state in international relations before and during the Second World War. Four periods in carrying out of foreign policy of are allocated, features of Slovakia-German relations in each of the periods are analysed. It divides Slovak foreign policy into four periods and an analyses the bilateral contacts of the Slovak state to a number of the European countries.