Концептуальні засади політики США щодо СРСР у роки Другої адміністрації Д. Ейзенхауера (1957-1961 рр.) - Пірожкова, Ю. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2011)
У статті аналізується зміна зовнішньополітичної стратегії республіканської адміністрації Д. Ейзенхауера. Розглядаються концептуальні
засади, спрямовані на послаблення біполярної конфронтації й становлення
розрядки міжнародної напруженості. В статье анализируется изменение внешнеполитической стратегии
республиканской администрации Д. Эйзенхауэра. Рассматриваются концептуальные положения, направленные на ослабление биполярной конфронтации и становления разрядки международной напряженности. The article analyzes the modification of foreign policy strategy of the
Republican administration of D. Eisenhower. The author reviews the conceptual
foundations of the US strategy towards to ease the bipolar confrontation and the
formation of international Détente.