Особливості становлення зовнішньої політики незалежної України - Віднянський, С. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2011)
У статті розглядаються історичні особливості становлення зовнішньої політики незалежної України, перші кроки молодої української
дипломатії щодо забезпечення її міжнародного визнання у 1990–1991 рр. В статье рассматриваются исторические особенности становления
внешней политики независимой Украины, первые шаги молодой украинской
дипломатии по обеспечению ее международного признания в 1990–1991 гг. The essay presents a historical specifically of development the foreign politic
of independent Ukraine, the first steps of young Ukrainian diplomacy to secure
its international recognition in 1990–1991.