Українська версія європейської ідентичності та інтеграційний досвід Центрально-Східної Європи - Горенко, О. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2011)
Статтю присвячено аналізу ролі європейської самоідентифікації
громадян у сучасних інтеграційних процесах. Йдеться також про реалізм
сприйняття актуального досвіду країн Центральної й Східної Європи
і людський вимір європейської інтеграції. Статья посвящена анализу роли европейской самоидентификации
граждан в современных интеграционных процессах. Речь идет также о
реализме восприятия актуального опыта стран Центральной и Восточной
Европы и о человеческом измерении европейской интеграции. The article deals with the role of European self-identification in the context
of modern integration processes. Real experience of Central and Eastern
European countries and human aspects of European integration are also
accentuated here.