Особливості українсько-болгарських літературних зв’язків у ХІХ ст. - Піскіжова, В. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2011)
У статті досліджуються українсько-болгарські літературні зв’язки
ХІХ ст., основні етапи і напрями їх розвитку. Особлива увага приділяється
питанню ролі особистих контактів між літераторами в процесах творчого обміну й взаємовпливу української і болгарської літератури. В статье исследуются украинско-болгарские литературные связи
ХIХ в., основные этапы и направления их развития. Особенное внимание
уделяется вопросу роли личных контактов между литераторами в
процессах творческого обмена и взаимовлияния украинской и болгарской
литературы. In the article analizes Ukrainian-Bulgarian literary connections of the
nineteenth century, the milestones and directions of their development. Particular
attention is paid to the role of personal contacts between writers in the process
of creative exchange and interaction of Ukrainian and Bulgarian literature.