Українська історія та історики на сторінках журналу "La Rivista Europea" (1870-ті pоки) - Варварцев, М. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2011)
У статті висвітлюється започаткування наукової україністики в
Італії у 70-ті роки ХІХ ст., роль флорентійського журналу «La Rivista
Europea» та його співробітника Михайла Драгоманова в ознайомленні
західноєвропейської громадськості з дослідженнями історії українського народу. В статье освещается период становления научной украинистики в
Италии в 70-х годах ХІХ ст., роль флорентийского журнала «La Rivista
Europea» и его сотрудника Михаила Драгоманова в ознакомлении западноевропейской общественности с исследованиями истории украинского
народа. The article purports to analyze the problem of forming of the Ukrainian studies
in Italia within the 70s of the XIX century. The author examines the contribution
of Florentine magazine «La Rivista Europea» and its collaborator M. Drago -
manov to dissemination of scientific knowledge of the Ukrainian people’s history
in Western Europe.