Університет Св. Володимира у міжнародних наукових зв’язках (70-80-ті роки ХІХ ст.) - Іваненко, О. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2011)
У статті на основі опублікованих джерел, документів Державного
архіву м. Києва, Інституту рукопису Національної бібліотеки України імені
В.І. Вернадського, Центрального державного історичного архіву України
м. Києва висвітлено історію співпраці Університету Св. Володимира 70–80-х років ХІХ ст. із провідними науково-освітніми установами Німеччини, Франції, Австро-Угорщини, Італії, Великої Британії та інших країн. В статье на основе опубликованных источников, документов Государст венного архива г. Киева, Института рукописи Национальной библиотеки Украины имени В.И. Вернадского, Центрального государственного
архива Украины города Киева освещена история сотрудничества Университета Св. Владимира 70–80-х годов ХІХ в. с ведущими научными и учебными заведениями Германии, Франции, Австро-Венгрии, Италии, Великобритании и других стран. On the basis of published sources, documents of Kyiv city archiv, Central
state historical archiv of Ukraine (Kyiv), Institute of manuscript of Vernadsky
national library of Ukraine this article deals with the history of St. Vladimir
University’s relations with leading scientific and educational institutions of
Germany, France, Austria-Hungary, Italy, United Kingdom and other countries
in the seventies-eighties of the nineteenth century.