Проблема Закарпаття у переговорах між представниками українського визвольного руху і воєнно-політичними колами Угорщини (1943-1944 рр.) - Пагіря, О. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2011)
У статті розкривається роль фактора Закарпаття у переговорах між представниками ОУН та УПА і угорськими воєнно-політичними колами на завершальному етапі Другої світової війни. В статье раскрывается роль фактора Закарпатья в переговорах между представителями ОУН и УПА и венгерскими военно-политическими кругами на завершающем этапе Второй мировой войны. In the article examines the role of Transcarpathia region in negotiations between representatives of OUN and UPA and the Hungarian military-political circles on the conclusive stage of the Second World War.