До питання про передачу культурних цінностей із України до Польщі у другій половині 40-х років ХХ ст. - Кот, С. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2011)
У статті розглянуто історичний досвід розв’язання проблем повернення і реституції культурних цінностей в українсько-польських відносинах
у другій половині 40-х років ХХ ст. Автором проаналізовано обставини
передачі культурних цінностей із УРСР до Польщі у перші повоєнні роки
після завершення Другої світової війни. У статті використано матеріали,
отримані за підтримки Програми ім. Фулбрайта в Україні та Центру
ім. Клюге при Бібліотеці Конгресу США. В статье рассматривается исторический опыт решения проблем
возвращения и реституции культурных ценностей в украино-польских
отношениях во второй половине 40-х годов ХХ ст. Автор анализирует
обстоятельства передачи культурных ценностей из Украины в Польшу в
первые послевоенные годы после завершения Второй мировой войны.
В статье использованы материалы, полученные при поддержке Программы им. Фулбрайта в Украине и Центра им. Клюге при Библиотеке
Конгресса США. This publication considers the historical experience of solving prob lems of
return and restitution of cultural property in terms of Ukraine–Poland relations
during the late 40’s, XX century. The author examines the circumstances of
transferring cultural property from Ukrainian SSR to Poland during the first
years after the end of WWII. The article contains materials obtained due to
support of the Fulbright Program in Ukraine and the John W. Kluge Center at the
Library of Congress.