Діяльність Комітету українців Канади щодо формування політики багатокультурності у Канаді (60-80-ті роки ХХ ст.) - Ладжун, Ю. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2011)
Статтю присвячено висвітленню багатогранної діяльності Комітету
українців Канади щодо формування канадської багатокультурності.
Політика багатокультурності відкрила перед українцями нові можливості
для розвитку своєї мови, культури, звичаїв і традицій, національного
виховання молодого покоління. Наступним важливим етапом у діяльності
Комітету стала боротьба за втілення у життя основних положень цієї
політики, проголошених керівництвом держави. Статья посвящена отображению многогранной деятельности Комитета украинцев Канады относительно формирования канадской поликультурности. Политика поликультурности открыла перед украинцами новые
возможности для развития своего языка, культуры, обычаев и традиций,
национального воспитания молодого поколения. Следующим важным
этапом деятельности КУК в этом направлении стала борьба за осуществление основных положений этой политики, провозглашенных руководством страны. The article shows the activity of Ukrainian Canadian Committee to formation
and introduction of the Canadian multiculturalism. The policy of multiculturalism
opened up to Ukrainians new opportunities for development of their language,
culture, customs, traditions and national education of the young generation. The
next important stage in the activities of the UCC in this direction was the struggle
for the implementation of key provisions of that policy, proclaimed by the state
leadership.