Леон Василевський про проблеми ідентифікації української національної меншини у Другій Речіпосполитій - Вялова, Ю. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2011)
У статті висвітлено погляди польського публіциста Л. Василевського
на проблеми ідентифікації української національної меншини в ІІ Речіпосполитій. Основну увагу зосереджено на обстоюванні Л. Василевським права українців на національне самовизначення і питанні встановлення справжньої кількості українців у польській державі за переписом населення 30 вересня 1921 р. В статье отображены взгляды польского публициста Л. Василевского
на проблемы идентификации украинского национального меньшинства во
ІІ Речипосполитой. Основное внимание сосредоточено на отстаивании
Л. Василевским права украинцев на национальное самоопределение и
вопросе установления действительной численности украинцев в польском
государстве по переписи населения 30 сентября 1921 г. The article deals with the views of the Polish writer Leon Wasilewski at the
difficulty of identifying the Ukrainian national minority in The Second Polish
Republic. The attention is focused on advancing the rights of Ukrainian citizens
to national self-determination by Leon Wasilewski and establish actual number
of Ukrainians in the Polish state by the population census of Sept. 30, 1921.