Клонування та гетерологічна експресія генів О-метилтрансфераз Streptomyces nogalater IMET43360 задіяних у біосинтезі ногаламіцину - Климишин, Д.О.; Лужецький, А.М.; Громико, О.М.; Муращенко, Л.Р.; Федоренко, В.О. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2008)
Фрагменти кластера біосинтезу ногаламіцину, які включають гени метилтрансфераз snogM та snogL субклоновано у векторах pKC1218EsnogM та pKC1218EsnogL. Створені конструкції перенесено в штами-продуценти аранциаміцину та доксорубіцину. Аналіз сполук, що синтезуються штамом S. еchinatus pKC1218EsnogM виявив нову сполуку жовтого кольору. Припускається, що це може відбуватися внаслідок експресії гена snogM і модифікації молекули аранциаміцину за рахунок активності його продукту. Фрагменты кластера биосинтеза ногаламицина, включающие гены метилтрансфераз snogM и snogL. субклонированы в векторах pKC1218EsnogM и pKC1218EsnogL. Созданые конструкции перенесены в штаммы-продуценты аранциамицина и доксорубицина. Анализ соединений, синтезируемых штаммом S. echinatus pKC1218EsnogM, обнаружил новое соединение желтого цвета. Предполагается, что его синтез происходит вследствие экспрессии гена snogM и модификации молекулы аранциамицина за счет активности продукта этого гена. The snogM and snogL genes were subcloned from nogalamycin biosynthesis cluster. A set of plasmid constructions, caring snoM and snoL fragments, were used for heterological gene expression in the S. еchinatus and S. peucetius strains. These vectors were transferred into aranciamycin and doxorubicin producers using bacterial conjugation. It was found that S. еchinatus pKC1218EsnogM strain produced a novel compound. This fact is a result of the aranciamycin molecule modification by the expression of snogM gene in S. еchinatus.