Упругопластическое осесимметричное деформирование оболочек в условиях термосилового нагружения и радиационного облучения - Бабешко, М.Е.; Савченко, В.Г. (Прикладная механика, 2019)
В данной статье изложен метод численного исследования процесса деформирования тонких оболочек вращения из изотропных материалов, работающих в условиях совместного действия силового нагружения, неравномерного нагрева и радиационного облучения, и на конкретном примере выполнен анализ влияния нагрузок на НДС оболочки. Алгоритм численного исследования НДС оболочки основан на использовании модифицированных уравнений терморадиационной пластичности для описания процессов деформирования изотропных материалов по траекториям малой кривизны. Описано метод чисельного дослідження термопружнопластичного осесиметричного напружено-деформованого стану тонких ізотропних оболонок при термосиловому навантаженні та радіаційному опроміненні. Використано модифіковані визначальні рівняння термопластичності, що описують процеси непружного деформування вздовж траєкторій малої кривизни. Наведено аналіз результатів розрахунку термопружнопластичного стану оболонки у вигляді сферичного сегмента з урахуванням впливу радіаційного опромінення.Описано метод чисельного дослідження термопружнопластичного осесиметричного напружено-деформованого стану тонких ізотропних оболонок при термосиловому навантаженні та радіаційному опроміненні. Використано модифіковані визначальні рівняння термопластичності, що описують процеси непружного деформування вздовж траєкторій малої кривизни. Наведено аналіз результатів розрахунку термопружнопластичного стану оболонки у вигляді сферичного сегмента з урахуванням впливу радіаційного опромінення. A method of numerical study of the thermoelastoplastic axisymmetric stressstrain state of thin isotropic shells under the thermo-force loading and irradiation is described. The modificated constitutive equations of thermoelasticity that describe the nonelastic deformation processes along the trajectories of small curvature are used. An analysis of results of calculation of thermoelastoplastic state of the shell in the form of spherical segment with allowance for irradiation effect is given.