Новітня історія країн Центрально-Східної Європи у наукових працях співробітників Інституту історії України НАН України - Віднянський, С. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2012)
У статті здійснено історіографічне висвітлення наукового доробку
співробітників відділу історії міжнародних відносин і зовнішньої політики України Інституту історії України НАН України з новітньої
історії країн Центрально-Східної Європи протягом 65-річного періоду
його існування. Показано еволюцію концептуальних та методологічних
підходів, висвітлено вплив трансформаційних процесів на зміну стратегії
історіописання. В статье осуществлено историографическое освещение результатов
научной деятельности сотрудников отдела истории международных
отношений и внешней политики Украины Института истории Украины
НАН Украины по вопросам новейшей истории стран Центрально-Восточной Европы на протяжении 65-летнего периода его существования. Показано эволюцию концептуальных и методологических подходов, освещено влияние трансформационных процессов на изменение
стратегии исторических исследований. The article presents historiographical coverage of scholarly works of
members of the Department of History of International Relations and Foreign
Policy of Ukraine of the Institute of History of Ukraine of the NAS of Ukraine
on recent history of East-Central Europe during the 65-year period of its
existence. The evolution of conceptual and methodological approaches is
displayed, the impact of transformation processes on change of historical
writing strategy is considered.