Роль родини Драгоманових-Шишманових в українсько-болгарських зв’язках (кінець ХІХ – перша половина ХХ ст.) - Піскіжова, В. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2012)
У статті на основі опублікованих джерел (авторських щоденників,
мемуарів, особистого листування та ін.) висвітлено питання місця і ролі
представників родини Драгоманових-Шишманових в процесі налагодження українсько-болгарських зв’язків означеного періоду. В статье, на основе опубликованных источников (авторских дневников, мемуаров, личной переписки и др.), рассматривается вопрос
места и роли представителей семьи Драгомановых-Шишмановых в
процессе налаживания украинско-болгарских связей данного периода. On the basis of published sources (authors’ diaries, memoirs and private
correspondence, etc.), the article elucidates the place and role of the
representatives of Drahomanovs-Shyshmatovs family in the process of
establishment the Ukrainian-Bulgarian relations in the second half of the 19th
century.