Міжнародні зв’язки Харківського університету на початку ХХ ст. - Іваненко, О. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2012)
У статті на основі документів Центрального державного історичного архіву України м. Києва, Державного архіву Харківської області
та опублікованих джерел висвітлено роль Харківського університету в
міжнародних наукових зв’язках на початку ХХ ст. Особливу увагу
приділено відрядженням харківських учених до зарубіжних науково-освітніх центрів. В статье на основе документов Центрального государственного
исторического архива Украины г. Киева, Государственного архива Харьковской области и опубликованных источников освещена роль Харьковского университета в международных научных связях начала ХХ в.
Особенное внимание уделено командировкам харьковских учёных в зарубежные научно-образовательные центры. On the basis of published sources and documents of Central state historical
archiv of Ukraine (Kyiv), Kharkiv region state archive this article deals with
Kharkiv University’s role in international scientific relations in the early
twentieth century. Special attention is paid to kharkiv scientists’ missions to
foreign scientific and educational centers.