Поправка "Джексона-Веніка" у контексті торговельно-економічних відносин США та України - Ващенко, О. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2012)
У статті розглядаються питання, пов’язані із відміною поправки
«Джексона-Веніка» щодо України. Зокрема, увага акцентується на
причинах прийняття поправки до закону США про торгівлю, її суті та
впливу на характер торговельно-економічних відносин США й України,
на процесі відміни поправки та значенні такого кроку Вашингтона для
американсько-українських взаємин. В статье рассматриваются вопросы, связанные с отменой поправки
«Джексона-Веника» в отношении Украины. В частности, внимание
сконцентрировано на причинах принятия поправки к закону США о
торговле, ее сущности и влиянию на характер торгово-экономических
отношений США и Украины, на процессе отмены поправки и значении
этого шага Вашингтона для американо-украинских отношений. The article reviews issues concerning abrogation of Jackson-Vanik
amendment regarding Ukraine. Particular attention is paid to reasons of
adopting the amendment to Trade Act, the essence of the amendment and its
influence on the USA and Ukraine trade and economic relations character, as
well as the amendment adoption process and significance of such step of
Washington for the USA and Ukraine relations.